Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Alte denumiri:
Ovulatia este un proces normal care are loc in corpul unei femei si care este stimulata lunar prin intermediul hormonilor. Ovarele elibereaza un ovul, ce ajunge in trompele uterine unde poate fi fecundat. Femeile cu anovulatie pot fie sa ovuleze intermitent, fie sa nu ovuleze deloc. Semnalarea acestei afectiui este importanta pentru ca se poate afla in spatele unor probleme de infertilitate sau reproductive.
Anovulatia cronica este o conditie ce afecteaza intre 6 si 15% din femei si reprezinta circa 80% dintre problemele endocrine ginecologice. Este o dereglare a ciclului menstrual in care femeia nu reuseste sa ovuleze spontan, dar poate ovula sub un tratament adecvat.
Endocrinologie
Ecografie 2d și Endocrinologie
Mai multe afectiuni endocrine pot conduce la anovulatie cronica. Ea poate fi de cauza centrala (hipotalamo hipofizara) sau ovariana, cele mai importante cauze de anovulatie cronica sunt :
In mod obisnuit, ciclul menstrual (masurat de la prima zi de sangerare a menstruatiei actuale si pana la prima zi de sangerare a urmatoarei menstruatii) are un numar constant de zile la aceeasi femeie. El poate varia de la persoana la persoana, fiind cuprins in mod normal intre 21 si 35 zile, cu o perioada de sangerare de 3-10 zile. Anovulatia cronica duce la dereglarea ciclului menstrual, care poate fi scurtat (tahimenoree) sau dimpotriva prelungit (oligomenoree), sau poate duce la disparitia menstrelor (amenoree secundara).
Simptomele anovulatiei cronice pot fi deseori greu de recunoscut.Simptomele de anovulatie variaza in functie de cauza anovulatiei. Exista insa semne care pot da un semnal de alarma cu privire la calitatea ovulatiei:
O forma extrema de anovulatie cronica cu scadere in greutate este anorexia nervoasa - caracterizata prin aparitia la femeia tanara a amenoreei asociata cu pierdere masiva in greutate, aversiune fata de alimente, varsaturi autoprovocate, emaciere extrema (slabire accentuata) si imagine corporala deformata.
In cazul dereglarilor de ciclu menstrual sau a absentei menstruatiei, investigatiile initiale cuprind testul de sarcina, analizele hormonale pentru hipofiza si ovar, in faza foliculara si luteala, teste tiroidiene si o ecografie utero-ovariana. In functie de indiciile obtinute la examenul clinic se pot cere investigatii suplimentare.
Evaluarea amenoreei este un pas foarte important in diagnosticul anovulatiei cronice si o atentie speciala trebuie acordata urmatoarelor aspecte:
Anovulatia cronica poate fi cauza mai multor complicatii, mai ales netratata. Un dezechilibru hormonal poate duce la pierderea anumitor trasaturi sexuale, incluzand menstruatia si ovulatia. Aceasta afectiune poate, de asemenea, duce la infertilitate completa sau partiala. Multe femei ce sufera de anovulatie se confrunta cu dificultati in a ramane insarcinate.
Tratamentul anovulatiei cronice se realizeaza prin administrare de progestogeni si estrogeni. Principala utilizare a progestogenilor este in asociere cu estrogeni pentru a asigura maturarea deplina a endometrului, atat in combinatia pilulelor contraceptive cat si in terapia statusurilor hipogonadale. .
Estrogenii sunt utilizati pentru tratamentul insuficientei gonadale, controlul fertilitatii, controlul sangerarii uterine si controlul carcinomului de san. Deoarece terapia orala cu estrogeni nici nu inlocuieste si nici nu mimeaza secretia zilnica a hormonului pierdut, acest tratament trebuie privit mai degraba ca o substitutie farmacologica decat ca o inlocuire fiziologica. Efectele secundare ale substitutiei estrogenice sunt variate in diferite momente ale vietii.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.