Sarcina pe saptamani

Sarcina

pe săptămâni

Află ce se întâmplă cu corpul tău și cu bebelușul din burtică în fiecare săptămână a sarcinii.

Se spune că nașterea unui copil este un miracol. Modul în care viața evoluează din doar câteva celule într-un bebeluș este cu siguranță una dintre cele mai fascinante realizări ale naturii. Fiecare sarcină este unică în felul său, însă anumite schimbări sunt specifice majorității mamelor.

Chiar dacă încă nu îl poți mângâia pe bebelușul tău, te invităm să te bucuri din plin de această perioadă și să descoperi tot ce se întâmplă în fiecare săptămână a sarcinii.

Trimestrul 1
Trimestrul 2
Trimestrul 3
Săpt.

Săptămâna 13

Doctor Haiduc Catalin-Petru

Dr. Haiduc Cătălin-Petru

Felicitări! Ai reușit să treci cu bine de primul trimestru!

Copilul tău crește repede! S-ar putea să îi auzi bătăile inimii pentru prima dată la controalele regulate la medicul ginecolog.

În pofida dimensiunilor mici ale fătului (25 grame), acesta arată și se comportă ca un copil complet format. Sistemul osos se dezvoltă, acum fiind vizibil ecografic.

Noutățile în această săptămână sunt dinții, apariția amprentelor și conlucrarea între sistemul nervos și cel muscular, care va genera apariția reflexelor.

Este necesară detectarea nivelului unor hormoni legați de sarcină care să calculeze riscul de boli genetice ulterior (dublu test).

Burtica ta iese deja în evidență, putând fi remarcată de către cei din jur. Starea de bine este cea care va guverna al doilea trimestru de sarcină.

Datorită creșterii volumului sângelui este posibil să își facă apariția dilatarea anumitor vase care se observă prin transparența tegumentului.
 

Castraveți murați sau înghețată cu ciocolată?

Nu toate mămicile trebuie să aibă pofte. Dacă totuși ai, este normal. Poftele pot fi declanșate de modificări hormonale din corpul tău care afectează gustul și mirosul. Este important să continui stilul de viață sănătos și să nu iei medicamente decât cu prescripție medicală.

Image removed.

 

Celule Stem

Celulele recoltate la naștere din sângele ombilicoplacentar sunt celule stem adulte, pe deplin dezvoltate – fundamentale pentru sistemul nostru imunitar și pentru sânge. Deoarece sunt recoltate în acest moment unic, reprezintă cea mai pură forma de celule stem, nefiind afectate de îmbătrânire și alți factori externi. Celulele stem sunt foarte importante pentru orgamismul uman, deoarece ele se pot dezvolta în alte tipuri de celule (musculare, sanguine, dar și altele), care pot forma la rândul lor țesuturi și organe în corpul uman.

Recoltarea celulelor stem

Celule Stem

Maternitățile MedLife

Aducerea pe lume a unui copil este cel mai important şi emoţionant eveniment din viaţa unei femei, tocmai din acest motiv vrem să facem această experienţă extrem de plăcută şi memorabilă. Alege cel mai bun start pentru bebelușul tău!

Maternitățile MedLife

Maternitățile MedLife